Selfportret cu păpușă

...

Universitatea Babeș–Bolyai, Cluj Napoca, actorie, masterat anul II

SELFPORTRET CU PĂPUȘĂ

scena Casa Sindicatelor, 50', HU, 16+

img-261
img-259
img-262
img-260

Cutia se deschide, luminile se aprind în întuneric, muzica pătrunde în existența conținutului cutiei, lumi în miniatură. Totul formează o unitate ca un „contur curbat neîntrerupt”.

Suspendări și tăceri.
Singurătate și teamă.
Iubire și joc.
Seninătate și bucurie.
O dorință de a fi spus. Dorința de a se întâlni.

Margit Anna este o pictoriță maghiară din secolul al XX-lea, care și-a infuzat opera cu un stil unic și o viziune asupra lumii. Ea a declarat adesea că nu era interesată de stilurile sau tendințele vremii, ci era preocupată de oameni, inclusiv de ea însăși. Un element central al picturilor sale este, prin urmare, el însuși, ceea ce se află în interior. Astfel, spectacolul nostru Autoportret cu păpușă a împrumutat de la pictorița Margit Anna nu doar patru tablouri ale acesteia (Muza, Pescarul, Păpușa, Figura cu pasăre), ci și spiritualitatea ei. Înțelegerea ei despre lume, singurătatea, dragostea și interesul ei pentru om au fost țesute în conceptul nostru.

Cele trei păpuși prind viață și ne oferă o privire asupra dimensiunilor sale emoționale. Elementul de legătură este fata Madaras care vrea să interacționeze cu toată lumea, chiar și cu tine, dragă spectatorule.

Interpretat și creat de Kata Pánczél
Regizor, mentor și co-creator: Palocsay Kisó Palocsay

...