A szecsuáni jólélek

...

Babeș–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Bertolt Brecht - A SZECSUÁNI JÓLÉLEK

Csíki Játékszín, Nagyszínpad, 180 perc, 16+

img-188
img-189
img-187

Brecht korában az istenek parancsai betarthatatlanok. Brecht korában egy elnyomó, egyenlőtlen hatalmi viszonyokat fenntartó rendszer uralkodik. Brecht korában jót cselekedni annyi, mint tönkremenni. Brecht korában nem fér meg egymás mellett a nagylelkűség és a boldogság. Nehéz mindenkin segíteni és életben is maradni egy igazságtalan, közönyös társadalomban. A darab példázat: Sen Te, az utcalány saját gazdag nagybátyja képében tud csak ebben a kegyetlen világban érvényesülni. Mármint Szecsuánban. Persze. 

Nyolcvan év telt el, mióta Brecht megírta Sen Te történetét. Vajon mit szólnának ma az istenek, ha újra ellátogatnának Szecsuánba? Hogyan őrizhetjük meg az emberségünket a poszthumán társadalomban? Értelmezhető-e globalizált értékrendszerünkben a jó és a rossz kettőssége? Hol a helyük ma a klasszikus vallási dogmáknak? Mit kezdünk az örökölt férfi-női mintáinkkal? Ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat közösen nézőinkkel.

Felhívjuk nézőink figyelmét, hogy a színpadon megjelennek az erőszak különböző formái, illetve stroboszkópot és füstgépet alkalmazunk az előadásban!

Szereposztás:
Balázs-Bécsi Eszter
Benedek András
Benedek Tímea-Krisztina
Éva Emőke-Lilla
Porkoláb Zsófia-Stefánia
Tasnády Ádám

Zenész: Scheiter Szabolcs Zsolt
Dramaturgok: Bács Noémi, Csog Brigitta, Keresztesi Borbála, Kövesdi Krisztina, Tolnai Barbara-Julia
Látványtervező: Oláh Réka
Koreográfus: Mureşan Alice
Zeneszerzők: Balázs-Bécsi Eszter, Lőrincz Árpád
Fény- és hangtechnikus: Portik Zoltán
Bábkoordinátor: Palocsay Kisó Kata
Rendező: Kozma Gábor Viktor

...