Holvanholnincs királyfi

...

Babeș–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Hatházi András - HOLVANHOLNINCS KIRÁLYFI

Csíki Játékszín, Nagyszínpad, 50 perc, 5+

img-190
img-191
img-192
img-193

Valami történt a Világ Tengelyével! Lassul a Föld forgása, és az Égi Zene is akadozik! Mi történhetett? Talán Bráje, a gonosz boszorkány tehet róla? Csak egy megoldás van: meg kell születnie Holvanholnincs Királyfinak, hogy mindent helyrehozzon, és Amálikát, a Tündérlányt is megmentse. De mit akarhat az a három holló, akik a Szent Isten Malma fölött keringenek a levegőben? És miért sír majd az Ezermétermázsás Ember olyan nagyon? És az a gebe ott, átváltozhat valahogy táltos paripává? De ha! Mi hallatszik? Tényleg egy légy zümmög itt valahol? 

A Világ Közepén, a Tengely körül táncolnak és forognak a dolgok. Első ránézésre sálak, kendők és kanalak, de néhány mozdulat, és királyokká, királynőkké, állatokká és madarakká válnak, meg hát, ott van közöttük Bráje is, a félelmetes boszorka, aki valamivel megakasztotta a Világ Tengelyét. 

Három cigány népmese adaptációjaként ismerhetjük meg Holvanholnincs Királyfi történetét, tanulva szeretetről, barátságról, bizalomról, segítségnyújtásról, és persze arról, hogy a gonoszt mindig le lehet győzni. Nem hiába gondoskodik arról a Szent Isten Postás Angyala, hogy minden rendben legyen. És bár kicsit bolondos olykor, azért hihetünk neki. „Hogyha az Úr ösvényére tetted lábad apró ember, győzzed mindig szerelemmel.”

Szereposztás:
Bráje, a Boszorkány; Moga: Balázs-Bécsi Eszter 
Holvanholnnics Királyfi; Boga: Benedek András 
Zoga; Fehérhattyú Táltos: Benedek Tímea Krisztina
Fellegasszony; Lajos, a Havasok királya; Amálika, a Világ Tengelyének Tündére: Éva E. Lilla
Zsuzsika, a Gethes Róka: Porkoláb Zsófia Stefania
A Szent Isten Postás Angyala; Ezermétermázsás Ember: Tasnády Ádám

Rendező: Palocsay Kisó Kata

...