workshop

...

Szakmai szövetség az alkotói folyamatban
Workshop koreográfusok és rendezők számára Bodor Johannával
május 4−6., 11.00
Tóth Larisa táncstúdió

Fotó: Stekovics GáspárFotó: Stekovics Gáspár


A TÖREDÉK
Woyzeck − expresszionista workshop 6−8 színészre
május 4−6., 11.00
Alkotó terem

Találkozás, érzelmi kontakt, tánc és test, a gesztusok nyelve.
Egy töredék vs. a szerelem teljessége.

A workshop alatt Büchner Woyzeck című drámaszövegéből választott rövid jelenetekkel dolgozunk párban. Büchner szövege rövid mondatokra épül, ezért a kétnyelvűség nem akadály. Aki szeretne résztvenni a workshopon, szüksége lesz próbaruhára és az alábbi szövegrészletek megtanulására az adott napra: Rendezők és dramaturgok is csatlakozhatnak saját koncepcióval. Kipróbáljuk. A workshopra egy napra is be lehet csatlakozni.

május 4.: TAMBUR MAJOR
május 5.: FÜLBEVALÓ
május 6.: GYILKOSSÁG

A teljes darab megtalálható:
http://szinhaz.net/wp-content/uploads/pdf/drama/1999_05_drama.pdf

A workshopot vezeti: Kiss Csaba (62 éves, rendező, drámaíró)

„2000 óta foglalkozom a Woyzeck-kel, évek óta tanítom, több műhelyt tartottam Budapesten, Bukarestben, Marovásárhelyen. Kimeríthetetlen anyag.”


Kreatív írás műhely Horváth Benjivel
május 6−9.

A fióknak írsz? Szeretnél fejlődni? Nem írtál még, de mindig ki akartad próbálni? Kipróbálnál valami újat? Akkor ott a helyed a Kreatív Írás Műhelyen.

Horváth Benji költő, fordító, slammer és dalszövegíró neve ismerősen csenghet. Több mint 20 éve foglalkozik szövegírással, több országban lépett fel Brüsszeltől Kairóig, az elmúlt 10 évben pedig aktívan foglalkozik tehetséggondozással is, több költő és slammer pályakezdésében segített. Most ismét Csíkszeredába jön workshopot tartani az Unscene idejére.

A műhelyen különböző gyakorlatok lesznek, és tippeket fogsz kapni arra, hogyan találd meg, tisztítsd le és szabadítsd fel a benned kavargó gondolatokat, hogyan formáld szöveggé őket, de lesz szó arról is, hogy mitől tud működni egy vers, egy slam vagy egy prózai szöveg, hogyan tudod minél hatékonyabban előadni a szövegedet, és hogy mi is a baj a közhelyekkel. Ha pedig vannak írásaid, amikről szeretnél profi véleményt kapni, hozd el őket magaddal, mert arra is lesz alkalom.

Csatlakozz te is a kreatív írás műhely csapatához, és próbáld ki magad. Mert minden életmű el kell kezdődjön valahol.

...