FILMVETÍTÉSEK 2.

...

MME, Marosvásárhely

FILMVETÍTÉSEK 2.

57’, színház előtti tér, HU

img-399
img-400
img-398
img-401

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Film, fotó, média osztályának filmjei

Második vetítési nap: 57 perc

Érted - Versfilmek - 11.30 perc
Rendező: Simó Franciska

Az “Érted” című versfilm egy transzgenerációs történetet mutat be. Egy, vagy akár több nő élettörténetét dolgozza fel és felnőttkorban hozott döntéseinek okát keresi, illetve magyarázza meg. A gyerekkorban szerzett traumák hatására hívja fel a figyelmet.


Virágvasárnap - 18.24 perc
Rendező: Janka Zsófia

Mindenkinek eszébe jut valami egy bizonyos illatról, szagról, egy emlék, legyen az jó vagy rossz, de az bizonyos, hogy ez élete egy meghatározó momentumához köthető. Ilyen ez Eszter számára is; egy bizonyos íz, amit akkor érzett először. A film megtörtent eseményen alapszik, egy konfirmandus lány felnőtté válását mutatja be: a kislány, aki bízik és támaszra lel, majd szerelmes lesz és segítséget kér, végül kihasználják. Egyedül marad, egykori bizalmasa sem támogatja, és döntést hoz! A döntése örökérvényű és mindenkihez szól, a hétköznapi emberekhez, akiket kihasználnak, akiket megaláznak, akiket semmibe vesznek: ,,NE HALLGASSUNK !”


Űr/Tartalom - 12.24 perc
Rendező: Fellegi Balázs

Mikor Németországból hazaérkezik, Zsoltot házibulira invitálja otthoni, régen látott baráti társasága. A régi arcok, akik szerves részesei maradtak egymás mindennapjainak, mint hozzájuk tartozó, elkóborolt bárányt köszöntik. A visszakapcsolódás azonban nem könnyű, ha az ember új környezethez szokott hozzá, és látszólag talán az idő is gyorsabban telt vele. Zsolt jelenléte nem váltja be Dávid, és a többiek elvárásait. A címben olvasható mértékegység nem csak a házibulik alkalmával elfogyasztott alkholmennyiségre utal, hanem a filmben látható formájára annak, hogyan veszíthetik el tartalmukat az emberi kapcsolatok hosszú- és rövidtávon.


Megszakított, Piros. - 14.23 perc
Rendező: Komesz Szilvia

Három barát találkozik, hogy befejezzenek valamit, amit harminc évvel ezelőtt kezdtek el. Ahogy egyre közelebb érnek céljukhoz, mind több és több titok derül ki rég elfeledett múltjukból. De nemcsak a múlttal néznek szembe, hanem saját bűntudatukkal is.

...